The Swedish Orphanage

Darfur i Sudan är ett av världens fattigaste områden, med tio år av krig, svält och sjukdomar. Miljontals människor är på flykt och FN kallar konflikten för en humanitär katastrof. Situationen är givetvis värst för barnen, inte minst dem föräldralösa! 

IVC har Startat ett barnhem för föräldralösa i Darfur. The Swedish Orphanage som vi namngivit det öppnade upp sina portar hösten 2015, då också 22 föräldralösa barn flyttade in.

Vi samarbetar med en Sudanesisk lokal organisation, Shuarayan al Hayat för att säkra ett effektivt omhändertagande av de föräldralösa barnen och därmed också en optimal uppfostran med bl.a. god utbildning och diverse pedagogiska aktiviteter. Vi är ytterst måna om barnens välbefinnande och prioriterar kvalitet för kvantitet, varför standarden i barnhemmet är relativt väldigt högt! Vår ambition för The Swedish Orphanage är att det ska kännas som mycket mer än bara enbart tak över huvudet. Vi jobbar utmed vissa kärnkriterier bestående av värme, kärlek, stöd och uppfostran. Våra barn får minst tre mål mat om dagen, kläder, sjukvård och utbildning. Vi lägger vikt vid att barn måste få vara barn, således erbjuder vi dem en mängd utav aktiviteter och lekar som sätter leenden på deras läppar, och även våra.

I en omgivning som präglas av krig, svält, fattigdom och död så är det rosa hemmet i Nyala en symbol av hopp!

 

råsa hus

 

child

Skänk din gåva till
barnhemmet idag!
.
Märk bidraget
"barnhem"